Esileht > Uncategorized > Riided vol.2

Riided vol.2

Mul on riiete osas uus nurin.

Kas te teadsite, et kui te aprilli keskel leiate, et üks kevadmantel kuluks ära – noh, selleks ajaks, kui ükskord soojemaks läheb – siis poodides mitte mingeid üleriideid enam ei müüda, sest ilmselgelt on tegemist suvehooajaga ja müügil on ainult suveriided?

Kas nad eeldasid, et ma talvel oleks pidanud teadma, et ma kevadel trenchcoati tahan?

Suveriideid ma hetkel osta ei soovi, aitäh pakkumast, sest õues sajab lund ja ma niigi olin nii loll ja lasin oma talvejope keemiliselt ära puhastada ja ma ei kavatse seda enne välja võtta, kui järgmisel talvel.

Internetist ma ei julge enam mitte midagi tellida, sest mul on kadunud viimanegi aimdus sellest, mis suuruses mu riided olla võiksid. Mul üks õhem mantel on, mis ma sada aastat tagasi ostsin, ja sellel on varrukad kitsaks jäänud. WTF. Ma tean, et ma olen paksuks läinud (sest mulle ei lähe enam muud mu riided ka selga), aga mantlivarrukad?

k.

Rubriigid:Uncategorized
  1. aprill 19, 2024, 4:39 p.l.

    et kevad-sygis asju saab riidepoodidest osta talvel ja talveriideid yldse nt matka/spordi- või tööriiete poodidest (kust sa muidu normaalse SOOJA yleriide leiad, ma ei suuda õhukese voodriga lirakaid talvejopeks v mantliks nimetadagi.)

    omette sõimuteema on see, et pusad on liiga lyhikesed ja/või õlgadest kitsad. Klge, kõik inimesed ei ole 16-aastased koolilapsed ja mõni inimene peab oma õla- ja reielihased toas istuvatele plikadele mõeldud asjadesse ära mahutama, sest meeste riided on igavad ja kõvadest materjalidest!

  2. aprill 20, 2024, 10:21 e.l.

    Kuna sa mu sarnane kõhn, siis ma kohe huviga küsin – kas sa peeglisse vaadates näed, et kaalunumber muutunud on? Mul on ju ka sama teema, et viimaste aastate jooksul olen pool riidekappi välja visanud, kuna riided on ebamugavalt kitsaks jäänud. Aga peeglisse vaadates ei saa mitte midagi aru, kõik on nagu alati 😀 Kaalunumber mulle ka suurt midagi ei ütle, sest vanasti ma kõikusin 60-65kg vahel (60 on minu 183cm pikkuse juures napilt alakaal) ja nüüd olen ligi 70kg. Otsisin praegu huvi pärast netist KMI kalkulaatori ja tuvastasin, et ülekaalus oleks ma alles 83-88kg (seal oli kaks vastusevarianti, kas mingid uued soovitused on teised?). Sellist kaalunumbrit ma ilma rasestumata ei saavuta mitte kuidagi 😀 Aga tüütu on sellegipoolest, kui riided, mis terve elu on sobinud, järsku enam ei sobi 😀

    • aprill 20, 2024, 10:38 e.l.

      Jaa, ma saan peeglisse vaadates väga hästi aru. Aga ma olen oma keha suhtes alati olnud ka ebatervelt ülikriitiline, nii et ma märkan ka väga väikeseid muutusi.

      Aga kuna mul on ka teatav kehadüsmorfia alati olnud, siis ma ei tea, kas mu arusaam sellest peegelpildist on adekvaatne.

    • aprill 20, 2024, 4:11 p.l.

      Mul on nii, et mingi 3-4 kilo laotab end vahel pika kere peale niimoodi ära, et isegi riietest pole suuremat tunda, peegelpildist rääkimata, aga kaal näitab … see ei meeldi mulle mitte üks

      • aprill 20, 2024, 4:17 p.l.

        Issand, no sellele on ju väga lihtne lahendus: ÄRA KAALU! 😀

        • aprill 20, 2024, 4:18 p.l.

          Ma ei SAA :-).

          • aprill 20, 2024, 4:23 p.l.

            Kaal on kapi all, ta kutsub, meelitab, ütleb, et “kui sa kohe minu peale ei astu, muutud koledaks, vanaks ja paaaaaksuks :-). Ja mina, toitumishäirest ühe sammu kaugusel seisev kehadüsmorf, annan alla.

  3. aprill 20, 2024, 12:24 p.l.

    Nii see on. Kaubandusel on mingi oma loogika.

    Lapsevanemad õpivad selle häda sunnil millalgi ära, sest no ise võid kas suva riietes käia või vähemalt ei osa sa igal aastal endale mitut täiskomplekti riideid.

    Plaanisin minna täna poodi endale järgmise talve riideid vaatama (mu normaalne talvejope on sada aastat vana ja täiesti koledaks kulunud), nii et eks näis, mis juttu ma nädalavahetuse lõpul ajan.

    • aprill 20, 2024, 12:26 p.l.

      MISMOODI ma peaks ette teadma, milliseid riideid ma tulevikus kanda tahan? Ma tean TÄNA, mis riideid ma TÄNA kanda tahan. Ma ei tea, mida ma HOMME tahan selga panna.

      • aprill 20, 2024, 5:55 p.l.

        “Ma tean TÄNA, mis riideid ma TÄNA kanda tahan. Ma ei tea, mida ma HOMME tahan selga panna.” Puhas kuld!!

        Su riidepostitused inspireerisid mind, kohe lähen ja kirjutan enda juures pikemalt.

  4. Kats
    aprill 21, 2024, 6:29 p.l.

    Miskit ei ole ajaga muutunud, mäletan u 20 aastat tagasi aprilli kuus ei müüdud poes isegi mitte kevad-sügis kingasid, kõik puhta suve omad. Mis ma teha sain, et ei olnud meeles sügisel uusi kingi osta.

    Ja tegelikult, isegi suures metropolis võid sattuda sama probleemi otsa, kui kogemata vale riietusega reisile lähed. No jahedas maikuus ei olnud New Yorgis enam parasjagu ilmastikule sobivaid jopesid kohe mitte saada, ega muidugi aega ei tahtnud ka šoppamisele raisata aga igal juhul ettejäänud poodides oli ka ainult suvine riietus.

    • aprill 21, 2024, 7:18 p.l.

      Nojah, mõni asi kohe käib lihtsalt kalendri järgi, olgu see ilm siis milline tahes. Olin sügisel Costa Del Soli piirkonnas Hispaanias rannapuhkusel ja niikui esimene oktoober kukkus, ilmusid supermercadode kaubavalikusse sulejoped, mis siis, et sooja oli endiselt 28 kraadi ja päike küttis päev otsa otse lagipähe…

  5. väga väga naine
    aprill 23, 2024, 1:33 p.l.

    Mul oli vahepeal sama jama – mis mõttes VARRUKAD on need ainsad asjad, mis kitsaks jäävad?
    A tegelt on loogiline – kui teed trenni ja sinna tuleb tasapisi juurde lihast ning tasapisi lihase ümber ka rasva (sest kehal on omad loogikad, kui lihast on rohkem, ta tahab sinna ka rasva panna, kui kehaomanik just ei nälgi), juhtubki sedasi.

  6. kitty
    aprill 25, 2024, 10:21 e.l.

    re: varrukad, jah. mul on ka kõik üleriided õlgadest ja varrukatest kitsaks jäänud. boonuspoolel näen maikas päris hea välja ja suudan pea peal seista (kätel veel mitte, töö käib) ja silda teha. you win some, you lose some.

    • aprill 25, 2024, 10:28 e.l.

      Jaa, mu teine probleem elus on see, et mu õlad ja selg ei ole piisavalt laiad, kui ma ennast peeglist vaatan 😀

  1. No trackbacks yet.

Lisa kommentaar