Esileht > Uncategorized > Riided

Riided

Käisin vahepeal poes ja olin täitsa hämmingus. H&M-is oli nii palju riideid, mis mulle meeldisid ja mida ma kohe oleks tahtnud endale osta! Sellist asja pole juhtunud… ma ei tea, mitte kunagi vist. Tavaliselt ma käin poodides ja seal pole mitte ühtegi asja, mida ma selga tahaks panna, sest… ma ei teagi, miks. Mulle ei meeldi enamik riideid, mis olemas on, lihtsalt sellepärast, et ma ei oska end nendes ette kujutada. Mu garderoob koosneb t-särkidest, mustadest skinny-teksastest ja kapuutsiga pusadest, kõik muud asjad on kuidagi väga arusaamatud mu jaoks. Ma ei kujuta näiteks ettegi, et ma paneks jalga kingad. Sama hästi võiks kassile aiakäru taha rakendada. Ma võin ju panna endale mingi kleidi selga, aga ma vaatan peeglisse ja näen välja täiesti naeruväärne. Talvel tellisin endale kolm uut kleiti, proovisin korra selga ja viisin need kõik otsemat teed taaskasutuskeskusesse.

Kuigi ma täna just nimelt ühe kleidi endale ostsingi, aga samas oli see sisuliselt väga pikk t-särk, nii et ma ei tea, kas see loeb 😀

Seelikuid ma kannan muidu küll hea meelega, aga need peavad olema väga spetsiifilised (liibuvad, mitte eriti pikad, loomulikult kannan ma sinna juurde läbipaistmatuid musti sukkpükse ja tanksaapaid või tosse). Suvel kannan pikki seelikuid ka, aga need mulle meeldivad ka liibuvad (lõhikuga, et käia saaks). Aga ega nende seelikute juurde kannan ikkagi t-särke ja kapuutsiga pusasid, nii et lihtsalt fakt, et ma seelikuid kannan, et päästa väga midagi. Eelmisel nädalavahetusel käisin sünnipäevapeol, sada numbrit suurem Dir En Grey särk seljas, pärast ise mõtlesin ka, et kas ma olen ikka päris normaalne.

Tegelt kui ma nüüd mõtlen, mis riided need olid, mis mulle seal poes kohe meeldisid – mustad skinny-teksad, paar oversized linast hõlsti, päris mitu pikka liibuvat suveseelikut, paar suure t-särgi kujuga suvekleiti… ei, ei midagi uut siin päikese all.

k.

Rubriigid:Uncategorized
  1. aprill 12, 2024, 2:52 p.l.

    Eesti Marat teeb kah dressipluusi või pusa lõikega kleite!

    • aprill 12, 2024, 3:02 p.l.

      Jah, aga mis hinnaga!

      • aprill 14, 2024, 4:08 p.l.

        käisin tutvumas. uvitav, kas nende 70-eurised riided õmmeldakse ikka kohapeal. 20-eurine pusakleit tuleb ju idamaa orjalaagritest ja sellegi pealt saavad keegid veel rasvast kasumit.

        • aprill 14, 2024, 5:22 p.l.

          Marati riideid õmmeldi Pärnus siis, kui mina väike olin. Mistõttu on mul Marati suhtes siiani teatav trauma, tänapäeval ma ei tea, et neil õmblust siinmail oleks.

          • aprill 14, 2024, 7:00 p.l.

            minu põlvkonnal on trauma Marati pesuga. (Trolliirvel ära)

  2. aprill 12, 2024, 5:55 p.l.

    Meil sinuga on mõndagi sarnast, tundub. Ma ise küll kleidikandja, aga kleitide/seelikute juurde KINGAD? Ei. Mustad läbipaistmatud retuusid (ma ei kannata sukkpükse) + tanksaapad või ketsid, äärmisel juhul tennised. OK mul on paar paari nn. gladiaatori-tüüpi rihmikkingi, aga need lähevad käiki vaid harva ja väga kuumades oludes. Samas, kuumad olud ei takista mind tanksaapaid/ketse kandmast, noil puhkudel ilma retuusideta.

    Ma tegelikult ei plaani seda teadlikult, vähemasti mitte alati, aga vaatan, et mul justkui peab riietuses alati mingi väike vastuolu valitsema, midagi, mis tekitab nö. pinget. Näiteks boho-kleit + tanksaapad, või kamo-püksid + naiselik top.

    • Külli
      aprill 12, 2024, 6:19 p.l.

      Absoluutselt. Mul tegelikult on mõned paarid kingi, aga need on kõik klassikalise meestekinga moodi, isegi ei imestaks, kui ongi meeste omad algselt, sest taaskasutusest :D. Ühed Kira omad on ka, aga Kira koduleht nimetab neid ketsideks…nagu, ketsid, need on pikalt mu kõige viisakamad jalatsid üldse! Suvekaid on ka üks paar, aga igal võimalikul juhul eelistan siiski matkasandaale. Kleite ja seelikuid kannan küll :P.

  3. aprill 12, 2024, 11:49 p.l.

    t-särk on inimkonna parimaid leiutisi. ja et mugavaimaid kleidimudeleid saab samas ka selle nimega nimetada. mu eluviis nõuab et riided oleksid võimalikult mugavad ja töökindlad, isegi seelikuelemendiga asjakesed.

    kui mul ei kuluks praegu umbes 16 tundi ööpäevast õues ringi trampimisele, siis ma vähemalt MÕTLEKSIN pusakleidi õmblemisele. Praegu suudan ainult sellest mõtlemisele mõelda. (Hiljaaegu sain juhuslikult teada, kui ilusaid pusakangaid olemas on, nii et mõtteainet jagub.)

    • aprill 15, 2024, 9:59 e.l.

      Kasutasin hiljuti t-särki nädal aega järjest padja eest. Nõus, et hea leiutis.

      • aprill 15, 2024, 10:00 e.l.

        Padjapüüri, mitte padja eest 🙂

        • aprill 15, 2024, 11:33 e.l.

          siis on meid maailmas juba 2, kes on selle peale tulnud.

          • aprill 15, 2024, 11:44 e.l.

            Oo ei, see on suht tavaline praktika.

  4. Nell
    aprill 13, 2024, 8:12 p.l.

    Mul on kingi küll aga jalas pigem ja pidevalt kas tennised või tanksaapad. Ja kui pidu siis “pidulikud tennised” või oxfordid (meestekinga moooodi madalad kingad). Ja seeliku/kleidiga ikka paksud mustad sukkpüksid. Päris kole mõelda, et varsti saab sukkpüksihooaeg otsa ja tuleb oma kriitvalged sääred paljastada…. Pusakleidid on päris mõnus leiutis, õnneks on Marati omadest soodsamaid variante ka.

    Vaatasin kapis oma mitukümmet musta t-särki ja otsustasin poodi minna, mõnd värvilisemat lisaks soetama. Deem, see oli ikka täistööpäev. No ei ole värve (pastelseid toone ma siinkohal värvideks ei pea).

    • aprill 19, 2024, 1:45 p.l.

      jah, mingi masendav minimalism või old money aesthetics on kõik eredad värvid minema uhtunud. kaltsukas on paremad lood.

      • aprill 20, 2024, 12:21 p.l.

        Ma vahin poodides naisteriiete poole – kenad toonid ja valik. Meestele müüakse ainult musta. Otsisin lastele jopesid talvel, kurtsin müüjatele sama. “Jah, me mõned värvilised mudelid tellime ka, aga need ostetakse kahjuks kohe ära”. “Tellige siis rohkem neid värvilisi ja vähem musti?” “Aga mida me siis müüksime, kui kõik kohe ära ostetaks?” eee ää….????

        Kindlasti on vastupidi ka, et daamid vaatavad meeste valikut igatseva pilguga. Normaalsed lõiked! taskud! funktsionaalsed riided!!!

        • aprill 20, 2024, 12:24 p.l.

          Kuna ma värve ei kanna, siis hea meelega ostaks meeste riideid 😀 T-särke ja pusasid ostan kah, neil pole vahet.

  1. No trackbacks yet.

Lisa kommentaar