Esileht > Uncategorized > Spotify Wrapped 2022

Spotify Wrapped 2022

Taas on saabunud aasta parim osa, kus kõik su tumedad saladused halastamatu statistikana kokku võetakse ja ilusate liikuvate piltidena sulle esitletakse. Eks sa siis ise tead, kas jätad selle enda teada või jagad kogu maailmaga.

Spotify Wrapped tuleb alati kuskil aasta lõpus välja selle kokkuvõttena, mida sa siis aasta jooksul ka kuulanud oled. Ma ootan seda alati väga suure põnevusega, sest ma kuulan 99% ajast muusikat just nimelt Spotify’ga ja alati on jube põnev ja humoorikas seda jäämäe tippu näha.

Nagu alati, jagan ma ka teiega oma aasta 2022 top 5 lugu, sest miks ma peaks seda ainult enda teada jätma?

Ka sel aastal oli minu top artist ehk enimkuulatud artist Måneskin. La sorpresa? Assolutamente no!

  1. Måneskin – I Wanna Be Your Slave

Jah, see lugu oli ka eelmisel aastal mu top5 sees. Jah, ma kuulan seda palju 😀 Seetõttu ma siia ametlikku muusikavideot ei pane ka, sest eelmisel aastal juba panin ja nii palju mulle ennast ka korrata ei meeldi.

2. Måneskin – Morirò da Re

Måneskini esimene album on nii… funky, väga pull album väga heade lugudega ja see on raudselt üks neist üliheadest lugudest. No ja muidugi itaalia keeles, kes siis sellele suudaks vastu seista. Non io, no.

3. Måneskin – Zitti e Buoni

Ei midagi uut siin päikese all, see lugu oli eelmine aasta mu top 1 ja ei ole ma sellest ka sel aastal üle saanud, raudselt mu terve elu jooksul kõige rohkem kuulatud Eurovisiooni võidulugu 😀

4. LISA – Money

See lugu veits natuke nagu üllatas mind, aga samas jällegi mitte nii väga, sest sedasorti muusika on mu trennide soundtrack tavaliselt ja ma teen tihtipeale trenni… Ma mäletan, et see lugu rabas mind päris positiivselt, kui ma seda esimest korda kuulsin. Ma võin ju omaette mõelda ja ette kujutada, et mulle ei meeldi Blackpink, aga tegelt ikkagi vist meeldib.

5. MONSTA X – Gambler

See lugu top5s üllatas mind kõige rohkem, sest… no ma ei tea. Samas kui Spotify teeks mingi sellise statistika, et mis artisti ma viimase kuue aasta jooksul kõige rohkem olen kuulanud, siis ma kahtlustan, et Monsta X võiks just see artist olla. Sest kas mulle meeldib Monsta X? Muidugi. Ma olin valmis sõitma Berliini, Amsterdami või kuhu iganes Euroopa paika selle bändi kontserdile, ainult et enne tuli covid. Ja nüüd ma olen Lõuna-Korea popmuusika maailma jälgimisest veits nagu kõrvale jäänud, et ma ei teagi, kas kpop grupid käivad enam mujal maailmas esinemas või veel mitte.

Jah, ei midagi uut siin päikese all, endiselt kuulan peamiselt Maneskini ja k-popi.

Või siiski – ma kuulan tegelikult väga palju täiesti omavahel haakumatut muusikat ja seetõttu ongi see iga-aastane wrapped nii huvitav, et mis sellest kakofooniast siis esile tõusnud on. Spotify teeb igal aastal ka playlisti aasta jooksul enimkuulatud 100 loost ja no näiteks eelmise aasta oma ma isegi ei suuda playlistina kuulata, sest see käib nii seinast seina. Selle aasta oma on natuke stabiilsem, rohkem MyHits räppi ja vähem kummalist nu-metalit 😀 Ma vean kihla, et kui keegi seda playlisti niimoodi kontekstivabalt näeb, siis minuga nad seda küll vist ei oskaks seostada.

Kokku kuulasin muusikat 19 170 minutit ja 1500 erinevat artisti. Ja peaaegu 2500 erinevat lugu. Kui see ei ole laiaulatuslik muusikamaitse, siis ma ei tea, mis on 😛

Rubriigid:Uncategorized
  1. detsember 1, 2022, 11:37 e.l.

    Kusjuures mulle tundub, et kpopi bändid käivad aina rohkem Euroopas, vähemalt tüdrukutebändid küll, ma kuttidega eriti kursis pole, aga usun, et võib lootust olla küll.
    Kui instas Lisa lugu su top5 nägin, siis tahtsin ka küsida, et kas see on sellest, et sa teed nii palju trenni. Nüüd ma siis tean 😀

    • detsember 1, 2022, 11:46 e.l.

      Nojaa, mulle tüdrukutebändid üldse ei sümpatiseeri (st ma ei tea neist mitte midagi), aga eks need poistebändid aegajalt muidugi käivad ka. Neil on seal mingi teema riigist väljumise ja riiki sisenemisega (covid), millesse ma pole viitsinud täpselt süveneda.

      Aga see Lisa lugu on puhas trennilaks muidugi. 😀

  1. No trackbacks yet.

Lisa kommentaar