Esileht > Uncategorized > Johhaidii

Johhaidii

Eilse jõusaalihala peale läks olukord kohe mitme kraadi võrra kehvemaks – sõna otseses mõttes, sest täna hommikul trenni minnes oli jõusaal jääkülm. Konditsioneer tundus töötavat täistuuridel, ainult et õues on aprill ja 5 kraadi sooja…

Õnneks oli mul särk seljas ja dressipluus ka kaasas. See, et mul trennis särk seljas on, ei olegi nii iseenesestmõistetav, aga õnneks täna oli. Tegin terve jalatrenni ära pikkades retuusides ja dressikas seljas ja ma ei ütleks, et mul väga soe oleks olnud.

Aga noh, muidu oli nagu suht okei. Mind ärritab see, kui palju jõudu ma olen kaotanud, aga ma ei oska veel seisukohta võtta, kas see on jääv nähtus või on lootust, et midagi ka taastub. Ainult et millal? Ja mida ma selleks tegema peaks?

Ilmselt peaks sööma ja magama. Söömisega on see häda, et ma olen niigi paksuks läinud (jah, ma tean, et ma olen normaalkaalu alumises otsas, aga mu aju on selle koha pealt katki) ja magamisega nagu… millal, küsin ma, ah?

PS ma ostsin eile uue arvuti ja ehkki ma tõesti lolli järjekindlusega armastan Apple seadmeid, siis nende “vähem auke” poliitika on natuke… tüütu. Olen täiesti valmis tõsiasjaks, et kui ma ükskord jälle järgmise Macbook Airi ostan, siis sellel on ainult juhtmevaba laadimine ja mitte ühtegi muud porti.

k.

Rubriigid:Uncategorized
  1. aprill 11, 2024, 7:37 p.l.

    jõusaali pidajad loodavad inimkyttele. 1 inimene annab päris mitusada W sooja ja kaloreid põletavat rahvast täis jõusaalis kilovatte tekib kõvasti.

    • aprill 11, 2024, 8:38 p.l.

      Kui küsimus oleks kulude kokkuhoius, siis oleks mõistlik konditsioneer välja lülitada, mitte seda tugevalt puhuma panna – jahutamine maksab ju palju rohkem kui kütmine.

      • aprill 12, 2024, 2:35 p.l.

        pole esimene kord kuulda, et majandusjuhatajaonud ei suuda arvutada. 🤔

  2. aprill 11, 2024, 7:52 p.l.

    ilmselt nad seal apple’is juba töötavad pordi-/juhtme-/seadmevaba andmevahetuse kallal – varsti pole klaviatuuri ka vaja, kõik ainult ipadi laadsed asjad, ainult et mõttejuhitavad. Tulevik on peaaegu kohal!

    • aprill 11, 2024, 8:40 p.l.

      Huvitav, kas mõttejuhitava Apple seadmega kaasneks ka kohustuslik aju väljavahetus iga 5 aasta tagant (sest noh, selline nende seadmete tarkvaraline eluiga umbes ju on)?

  3. aprill 11, 2024, 8:35 p.l.

    Inimese väljundvõimsus aktiivsel tegevusel on umbes 250W. (Ratturitel on oma võimsuse mõõtmine muutunud tavaliseks tegevuseks ja iga amatöör jälgib oma ftp-d ja see on ka hästi treenitud tüüpidel alla 300). Jõusaalis aga enamik aega passitakse niisama, välja arvatud ergomeetritel. Ma pakun, et keskmise jõuksikülalise soojendav võimsus on 150 vati kanti.

    • aprill 11, 2024, 8:38 p.l.

      No ja sellest oli selle 16-kraadise konditsioneeritud jõuksi soojendamiseks ilmselgelt vähe…

      • aprill 12, 2024, 2:43 p.l.

        ma eespool mainisin, et keegi ei oska arvutada, äriplaanist ja mudelitest yldse kõnelemata, ja nyyd on see kindel. Räägib isik, kes nt eelmisel suvel koduse veevärgi vahele päikesekyttel PEM-torust veesoojendaja pistis. Inimene on õrn lõunamaa loom ja vajab mõõdetavat ning arvutatavat hulka kytet ja sooja. Loodetavasti esitas kylma saali pidajale kaebuse ikka palju rahvast ja asi paraneb.

  1. No trackbacks yet.

Lisa kommentaar